Image Alt

Onze werkplaats

Dagbesteding
Verschillende werkplaatsen... bij Stal Dijkman

Werkplaatsen, welke past bij jou? Of van alles een beetje?
Bij Stal Dijkman wordt er gewerkt in vier verschillende ‘werkplaatsen’;
Zo kun je aan het werk als stalmedewerker, je nuttig maken in de dierverzorging, je bijdrage leveren in onze kantine en heb je groene vingers dan is er plek in de buitendienst. Binnen deze werkplaatsen wordt begeleiding ‘op maat’ gegeven. Deze begeleiding kan gegeven worden op het gebied van werk gerelateerde zaken (hoe voer ik een bepaalde taak uit) of bijvoorbeeld sociale en communicatieve vaardigheden (om leren gaan met angst en onzekerheid, vergroten van zelfvertrouwen, het ruimte leren innemen voor jezelf, het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden, leren aangaan en onderhouden van sociale contacten en leiderschap).

Kantine (horeca)


Werkzaamheden: Schoonmaken, voorbereiden van voedingsmiddelen, appeltaart en tosti’s maken, aanvullen van voorraden, keukenwerkzaamheden, klanten helpen, uitserveren van eten en/of drinken, aankleden van de kantine in bepaalde thema’s (sint, kerst, pasen, etc.)

Buitendienst (groenvoorziening)

Buitendienst/Groenvoorziening werkzaamheden: onkruid wieden, terrein schoonhouden, kleine klussen (zoals schilderen of timmeren) onderhoud van de rijbanen (vegen, spinraggen, harken, mestbakken legen, weilanden en paddocks (maaien, harken bladblazen)).

Dierverzorging (verzorgen)

Werkzaamheden: paarden borstelen, van en naar de paddock brengen, knuffelen, voeren en eventueel rijden, tuig van de paarden onderhouden, honden voeren en uitlaten.

   

Staldienst (stalwerkzaamheden)

Stalwerkzaamheden: voeren, vegen, uitmesten, paarden naar de paddock brengen, poep scheppen, opstrooien, spinraggen verwijderen, etc.

      

 

Dagbesteding Samen… Bij Dijkman biedt op een laagdrempelige en kleinschalige manier zorg binnen een met liefde opgezet familiebedrijf. Bij Stal Dijkman gaat de ontwikkeling van de cliënt samen met het werken binnen een teamverband, het werken met dieren en het werken in de praktijk. Dit alles door het bieden van structuur, duidelijkheid, liefdevolle aandacht en een terugkerend dagritme. 

Dagritme; wat, waar, wanneer, (met)wie en hoe?
Per 1 mei realiseert Stal Dijkman in samenwerking met Esdege-Reigersdaal 12 werk/dagbestedingsplekken voor mensen met een beperking. Deze werkplekken zijn begeleid en worden bekostigd door een WMO of WLZ-indicatie. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur. Mensen vanaf 15 jaar met een WMO of WLZ-indicatie kunnen in aanmerking komen voor een plek bij Stal Dijkman.  

Hoe ziet een werkdag eruit?
De dag begint met het binnenkomen van de cliënten in de kantine. Met een kop koffie of thee starten we de dag met werkoverleg met het hele team. Het planbord wordt ingevuld zodat iedereen een werkplaats en een werktaak naar keuze heeft.
Om 10 uur beginnen alle werkplaatsen aan de dagtaken. Van ongeveer 12.15 uur tot 13.00 uur is er lunchpauze, die eindigt met wederom een kort overleg over het verdelen van de middagtaken. De werkplaatsen mogen per dag(deel) flexibel gekozen worden. Dit houdt het werk afwisselend voor iedereen, zowel fysiek als mentaal.
Natuurlijk is het kiezen van vaste taken ook altijd mogelijk als dat de wens van de cliënt is. Rond 15 uur is beëindigen we de werkzaamheden en wordt de dag geëvalueerd en afgesloten. Vanaf 15.30 uur kunnen de cliënten opgehaald worden.

 

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over dit onderwerp kunt u altijd contact opnemen via de e-mail: administratie@staldijkman.nl of bel/app 06-46246720