Image Alt

Werkplaatsen

Onze werkplaatsen

Werkplaatsen, welke past bij jou? Of van alles een beetje?
Bij Dagbesteding Wijdenes wordt er gewerkt in vier verschillende ‘werkplaatsen’;
Zo kun je aan het werk als stalmedewerker, je nuttig maken in de dierverzorging, je bijdrage leveren in onze kantine en heb je groene vingers dan is er plek in de buitendienst. Binnen deze werkplaatsen wordt begeleiding ‘op maat’ gegeven. Deze begeleiding kan gegeven worden op het gebied van werk gerelateerde zaken (hoe voer ik een bepaalde taak uit) of bijvoorbeeld sociale en communicatieve vaardigheden (om leren gaan met angst en onzekerheid, vergroten van zelfvertrouwen, het ruimte leren innemen voor jezelf, het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden, leren aangaan en onderhouden van sociale contacten en leiderschap).

Kantine (horeca)


Werkzaamheden: Schoonmaken, voorbereiden van voedingsmiddelen, appeltaart en tosti’s maken, aanvullen van voorraden, keukenwerkzaamheden, klanten helpen, uitserveren van eten en/of drinken, aankleden van de kantine in bepaalde thema’s (sint, kerst, pasen, etc.)

Buitendienst (groenvoorziening)

Buitendienst/Groenvoorziening werkzaamheden: onkruid wieden, terrein schoonhouden, kleine klussen (zoals schilderen of timmeren) onderhoud van de rijbanen (vegen, spinraggen, harken, mestbakken legen, weilanden en paddocks (maaien, harken bladblazen)).

Dierverzorging (verzorgen)

Werkzaamheden: paarden borstelen, van en naar de paddock brengen, knuffelen, voeren en eventueel rijden, tuig van de paarden onderhouden, honden voeren en uitlaten.

   

Staldienst (stalwerkzaamheden)

Stalwerkzaamheden: voeren, vegen, uitmesten, paarden naar de paddock brengen, poep scheppen, opstrooien, spinraggen verwijderen, etc.

      

 

Dagbesteding Wijdenes biedt op een laagdrempelige en kleinschalige manier zorg binnen een met liefde opgezet familiebedrijf. Bij ons gaat de ontwikkeling van de deelnemer samen met het werken binnen een teamverband, het werken met dieren en het werken in de praktijk. Dit alles door het bieden van structuur, duidelijkheid, liefdevolle aandacht en een terugkerend dagritme. 

Dagritme; wat, waar, wanneer, (met)wie en hoe?

Per 1 april 2023 gaat Dagbesteding Wijdenes in samenwerking met Stal Dijkman en Zorginstantie Zo Gewoon een dagbestedingsgroep plaatsen bij Stal Dijkman. Dit loopt naast de huidige opzet welke met Esdegé-Reigersdaal reeds is afgesproken.

Per 1 mei 2022 heeft Stal Dijkman een samenwerking opgezet met Esdegé-Reigersdaal 4-6 deelnemers welke dagelijks dagbesteding krijgen bij Stal Dijkman.

Deze werkplekken zijn begeleid en worden bekostigd door een WMO of WLZ-indicatie. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur. Mensen vanaf 15 jaar met een WMO of WLZ-indicatie kunnen in aanmerking komen voor een plek bij Stal Dijkman.  

Hoe ziet een werkdag eruit?
De dag begint met het binnenkomen van de cliënten in de kantine. Met een kop koffie of thee starten we de dag met werkoverleg met het hele team. Het planbord wordt ingevuld zodat iedereen een werkplaats en een werktaak naar keuze heeft.
Om 10 uur beginnen alle werkplaatsen aan de dagtaken. Van ongeveer 12.15 uur tot 13.00 uur is er lunchpauze, die eindigt met wederom een kort overleg over het verdelen van de middagtaken. De werkplaatsen mogen per dag(deel) flexibel gekozen worden. Dit houdt het werk afwisselend voor iedereen, zowel fysiek als mentaal.
Natuurlijk is het kiezen van vaste taken ook altijd mogelijk als dat de wens van de deelnemers is. Rond 15 uur is beëindigen we de werkzaamheden en wordt de dag geëvalueerd en afgesloten. Vanaf 15.30 uur kunnen de deelnemers opgehaald worden.

Natuurlijk is er altijd ruimte voor een lolletje en is het niet altijd maar werken! Feestjes en spellen spelen zijn ook onderdeel van de Dagbesteding.

 

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over dit onderwerp kunt u altijd contact opnemen via de e-mail: administratie@staldijkman.nl of bel/app 06-46246720