Image Alt

Stal Dijkman

We gaan starten met Voltige lessen

We hebben het te gekke, waanzinnig en vooral geweldige idee gekregen om binnenkort te starten met voltige lessen.

 

Wat houd Voltige rijden eigenlijk in?

Bij voltige worden gymnastische oefeningen op de rug van een paard uitgevoerd. Het paard loopt aan een lange lijn (de longe) op een cirkel en heeft een speciale voltigesingel met handvaten om. De longe wordt vastgehouden door een longeur.

Voltigeren draait om ontspanning, souplesse, evenwicht en ritme. Omdat het paard continu beweegt is het de kunst om de oefeningen zo uit te voeren dat het paard niet in zijn beweging wordt gehinderd. Voltige bevordert het evenwichtsgevoel, de zit en het gevoel van ongedwongenheid en vormt dus ook een goede basis voor het paardrijden. Voltigeren is voor iedereen, maar vooral zeer geschikt voor kinderen.

 1. Kan iedereen leren voltigeren of moet je heel lenig zijn?
  Voltigeren is sport voor jongens en meisjes. Je hoeft niet heel lenig te zijn als je begint, want al doende leer je!
 2. Heb ik een eigen paard nodig?
  Nee, die hebben wij
 3. Hoe ziet een voltigeles eruit?
  Wij willen dit als groepsles aanbieden. Er is één paard en de les duurt een uur.
 4. Wat heb ik nodig?
  Een strakke sportbroek met voltigelegging met voltigeschoentjes/ turnschoentjes of sokken. Het is handig om een strak truitje aan te doen. Heb je lang haar, doe het dan in een staart, vlecht of knot zodat het niet in de weg zit. Net als met andere sporten laat je eventuele sieraden thuis.

Lijkt je dit leuk meld je dan in de kantine of stuur een email, onder vermelding van Voltigelessen, naar info@staldijkman.nl.

 

Plaats een reactie