Image Alt

Pension

Sport- en pensionstal

Stal Dijkman biedt pensionstalling aan maximaal 20 (sport)paarden. De stallen zijn gelegen rondom de binnenbaan. Door de gunstige indeling van de stallen, tussendeuren en aparte stallen voor o.a. de lespaarden heerst er rust in de stallen. Door rust creëer je het optimale klimaat om de paarden te trainen; ze moeten fysiek en mentaal kunnen uitrusten van het werk om vervolgens weer aan het werk te kunnen.

Voer

De paarden krijgen (in overleg met de eigenaar) op 7 vaste momenten voer;

  • 7u hooi & 8u krachtvoer
  • 12u hooi & indien gewenst om 13u krachtvoer
  • 17u hooi & 18u krachtvoer
  • 22u hooi

Er wordt een uitstekende kwaliteit voordroog hooi en basissportbrok gevoerd (deze zijn bij het stalgeld inbegrepen). Omdat ruwvoer altijd tekorten heeft in vitaminen en mineralen kan stalmanager Gerda Dijkman (in samenwerking met de voerspecialisten van Equilin, Hartog en Vente) adviseren om het rantsoen voor het paard nog beter af te stemmen op de behoeften. Het staat een ieder uiteraard ook vrij om eigen voer klaar te zetten.

Bewegen

Na de ochtendvoerbeurt worden de paarden in de molen of in paddock/gezet, na de middagvoerbeurt wisselt het team de groepen. De groepen die ’s ochtends in de molen komen, staan dan los en andersom. Tijdens het buiten- of en de molen zetten kunnen wij uiteraard beenbeschermers en dekens op en af doen als dat wenselijk is. Dagelijks (vrij) bewegen zorgt samen met de dagelijkse training ervoor dat de paarden genoeg beweging krijgen. Door de afwisseling blijven de paarden mentaal fris en komt dat de prestaties ten goede.

Gezondheid

Door dierenarts, hoefsmid, tandarts en andere para-veterinaire professionals regelmatig te laten komen proberen wij te voorkomen dat problemen ontstaan. U kunt hier met uw paard ook gebruik van maken. Ook staat het u vrij om uw eigen hoefsmid, dierenarts etc te laten komen. Uiteraard is er een vast ontwormschema en geven de medewerkers medicijnen als dat nodig is.

Training

Bij Stal Dijkman zijn meerdere stalruiters met verschillende specialismen in dienst. Van beleren, jonge paardencompetitie rijden, tot doortrainen voor de grandprix kunt u ook met uw paard terecht.
Daarnaast worden er ook lessen op elk niveau gegeven. Zowel in de groep als privé. Ook het meenemen van uw eigen instructeur is geen probleem.

Tarieven

Wij rekenen stalgeld op basis van een all-inclusive prijs. Dat wil zeggen dat uw paard totaal verzorgd wordt. Naast het mesten, opstrooien en voeren komt uw paard ook 1x daags in de molen en 1x daags in de paddock of weide. U hoeft hiervoor dan ook geen stapmolenkaart o.i.d. aan te schaffen.

Pensiongeld paard of pony cat E,

incl. stapmolen en paddock/weide

€ 395,00
Pensiongeld pony cat A/D,

incl. stapmolen en paddock/weide

€ 365,00


Naast het trainen van onze sportpaarden, hebben wij ook nog een hele gezellige kleinschalige manege en kantine. Dit maakt het voor jeugdruiters ook erg plezierig.

U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend een afspraak maken om te komen kijken.

Heeft u vragen?

Als u toch vragen heeft over dit onderwerp kunt u altijd contact opnemen via de e-mail: 
administratie@staldijkman.nl 
of 
bel/app 06-46246720