Image Alt

FNRS Proeven

Direct inschrijven

Als je wilt meedoen kan je dit doorgeven via onderstaande button.

FNRS Proeven bij Stal Dijkman

Bij Stal Dijkman worden regelmatig FNRS-proeven georganiseerd, zowel dressuur- als vaardigheidsproeven. Alle klanten van Stal Dijkman worden automatisch lid van de FNRS/KNHS en ontvangen hierbij een ruiterpaspoort.

Hieronder staat uitgelegd wat je van een FNRS proef kan verwachten en wat er van jou wordt verwacht op een FNRS proef.

F-proeven

Tijdens een FNRS-proeven wordt er voor een jury een zogenoemde F-proef gereden. In deze proef staan figuren en handelingen die de ruiter moet uitvoeren en waarop hij/zij wordt beoordeeld. Per onderdeel worden cijfers gegeven, deze cijfers worden bij elkaar opgeteld en dit totaal aantal punten vormt de score voor de proef. Wanneer er 210 punten of hoger zijn gehaald, wordt er een promotiepunt behaald.

De F-proeven die zullen worden gereden staan in het FNRS-handboek. Wanneer er een FNRS-proeven wordt aangekondigd, wordt hierbij ook bekend gemaakt welke versie er van de proeven zal worden gereden.

Na het behalen van een bepaald aantal promotiepunten mag er worden doorgestroomd naar een volgende klasse. Hieronder is een overzicht te zien van de minimaal te behalen promotiepunten.

  Minimaal te behalen
promotiepunten:
Bijzonderheden:
F1 2 promotiepunten
F2 2 promotiepunten Bij het 2e promotiepunt wordt er gereden voor een diploma.
F3 3 promotiepunten
F4 3 promotiepunten Bij het 3e promotiepunt wordt er gereden voor een diploma.
F5 3 promotiepunten
F6 3 promotiepunten Bij het 3e promotiepunt wordt er gereden voor een diploma.
F7 3 promotiepunten
F8 3 promotiepunten Bij het 3e promotiepunt wordt er gereden voor een diploma.
F9 of hoger 3 promotiepunten

Diplomaproeven
Bij de laatste promotiepunt van de F2, F4, F6 en F8 zal er een diplomaproef worden gereden. Wanneer er wordt gereden voor een diploma, vindt er naast het rijden van de proef, ook een theorie-examen plaats. De theorie die hiervoor geleerd moet worden is te vinden in het FNRS handboek.

F-proeven oefenen
Door de verschillende niveaus per les en omdat de proeven niet zijn gemaakt om met meerdere tegelijk te rijden, is het niet mogelijk om de F-proeven in de groepslessen te oefenen. De F-proeven kunnen wel geoefend worden in een speciaal daarvoor ingerichte privéles. Tijdens deze les worden alle onderdelen van de proef en de proef zelf geoefend. Deze privélessen duren een half uur, zorg dan wel even vooraf dat je paard is opgezadeld .

De kosten voor deze F-proef privélessen zijn:
Kinderen € 15,00*
Volwassenen € 20,00*
* Deze tarieven zijn onder voorbehoud en kunnen worden gewijzigd.

De kosten voor de FNRS-proeven
Het inschrijfgeld voor de FNRS-proeven is €17,50* deze moet bij inschrijving worden voldaan. Wanneer er een diplomaproef wordt gereden is het inschrijfgeld €20,-* Na het behalen van deze proef ontvangt de ruiter zijn/haar diploma. Let op! Wanneer de proeven wordt afgezegd nadat de inschrijving is gesloten, is het inschrijfgeld verschuldigd.
* Deze tarieven zijn onder voorbehoud en kunnen worden gewijzigd.

Tenue
Tijdens een FNRS-proeven is een tenue vereist. Dit tenue bestaat uit een wit shirt/jasje een schone rijbroek, rijlaarzen, witte handschoenen en een cap. Wanneer er wordt gereden in een tenue zijn witte handschoenen verplicht. Wanneer er in een ander tenue wordt gereden mag er worden gekozen om zonder handschoenen of met witte handschoenen te rijden. Een andere kleur handschoenen wordt tijdens deze proeven niet toegestaan. Het is tevens de bedoeling bij deze proeven dat iedereen zelf zijn pony/paard invlecht; met knotjes of een hengstenvlecht.

De dag van de proef
Ongeveer een week voor de dag van de proef komt er in de kantine en op de website een zogenoemde startlijst te staan. Op deze startlijst staat aangegeven hoe laat je jou F-proef moet rijden en op welk paard/pony. Zorg ervoor dat je tijdens de dag van de proef op tijd aanwezig bent (minimaal een uur van tevoren). Meld je eerst aan in de kantine en lever je FNRS-paspoort in. Daarna is er tijd om je paard/pony te poetsen en in te vlechten of kun je je paard/pony alvast losrijden voor de proef. Tijdens de proevendag zal verteld worden waar je na aanmelden heen kunt gaan.

Wil je weten wanneer we weer FNRS proeven hebben kijk dan even in de agenda.