Clinics Pedro Teixeira Farto

Working Equitation Clinic:

Working Equitation is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen.

De sport stamt niet alleen af van het werken met paarden in het veld, de tradities en arbeidsdressuur vormen nog steeds een levende basis van ieder onderdeel. Een goede dressuurmatige basis is noodzakelijk bij het rijden van de trails en het runderwerk. Paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar zijn en moedig; tijdens het werk met runderen bijvoorbeeld moet een kleine hulp voldoende zijn, als je iets drie keer moet vragen is het rund al ontsnapt. In de hoogste klasse (Masters) worden alle wedstijdonderdelen ook nog eens eenhandig gereden. Teamwork en vertrouwen in elkaar zijn essentieel! Daaraan werk je bv. bij het trainen met WE-hindernissen. Dat is leuk en afwisselend werk, waarbij al doende oefeningen als keertwendingen, wijken en later ook wissels en pirouettes op een serieuze maar speelse manier aan bod komen.

Iedereen die op een praktische speelse manier zijn/haar paard wil trainen kan met Working Equitation uit de voeten. Misschien is je paard nu nog niet zo wendbaar, licht aan de hulpen, of moedig; door gericht arbeidsdressuurmatig te trainen kun je met elk type paard vooruitgang boeken. Wat voor soort of type paard je hebt, maakt dus niet uit. Tijdens de clinic houdt Pedro bij de verschillende obstakels rekening met rastypische kenmerken of het nivo dat je hebt. Dus ook met een gangenpaard kun je meedoen. Bij We geld de sport moet leuk zijn voor mens en paard.

Naast Working Equitation geeft Pedro de volgende clinics;

  • Clinic Werken aan de hand
  • Clinic Dressuur

Data Clinics:

  • 24-11-2019 Clinic Working Equitation (reeds geweest)
  • 02-02-2020 Clinic Dressuur (reeds geweest)
  • 12-07-2020 Clinic Working Equitation (Opgeven kan via het formulier onderaan de pagina)

Informatie over de kosten, starttijden en andere zaken kan je via de email bij ons aanvragen (administratie@staldijkman.nl) of even telefonisch navragen bij Carla (06-46246720)

Inschrijfformulier

Jouw gegevens:


Voor welke clinic wil je jezelf opgeven?

Pedro - Working EquitationPedro - DressuurclinicPedro - Werken aan de handLammert - CavalettiLammert - Springclinic